Tarih : | at : | Safemode : ON
> root@redhatz:~# Alımlar Başlamıştır. İletişim Bölümünden Alım Yapan Yöneticimize Ulaşabilirsiniz.
> root@redhatz:~# #redhatzopturkey 2016 Yeni Dönemi Artık Aktiftir. BİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..



Başlık Yazar Yetki Comt Düzenlenen Kategori

ALGORİTMALAR - Algoritmada Diziler WyNe rwxr-xr-x 0 09:43:00

Başlık ALGORİTMALAR - Algoritmada Diziler
Yetki rw-r--r--
Yazar WyNe
Zaman 09:43:00
Kategori
Share
Yazıma diziyi tanımlayarak başlamak istiyorum. Bellekte sıralı bir şekilde bulunan ve aynı türden bilgilerin saklandığı veri yapısına dizi denir. Dizi aynı veri tipinden bir dizi değişkenin tek bir ad ile temsil edilmesiyle oluşmuş değişkendir.
Dizilerin çıkış mantığı çok basittir. Problemlerin çözümünde şimdiye kadar hep birkaç değişken ve değer kullandık. Bu değişkenlerin sayısı birkaçı geçmediğinden işimiz çok kolaydı. Ancak bazen bir problemi çözerken yüzlerce hatta binlerce değişkene ve değere ihtiyaç duyulabilir. Örneğin bir yılda ki ayların adını sayısının karşılığı olarak gösteren bir program yaptığımızda ya 12 değişken tanımlarız ya da yalnız bir dizi tanımlayarak yapabiliriz. Bu değişkenleri el ile tek tek atamaya kalkarsak işimiz çok uzun olur. Ondan dolayı değişken yerine diziler kullanılır.
1.      Kullanıcıdan 1-12 arasında bir değer alarak aldığı değerin karşılığı olarak ay adını ekrana yazdıran algoritmayı tasarlayın.
a.      Başla
b.      Aylar Dizi (12) = “Ocak”, “Şubat”, “Mart”, “Nisan”, “Mayıs”, “Haziran”, ”Temmuz”, ””Ağustos, ”Eylül”, ”Ekim”, ”Kasım”, ”Aralık”,
c.      Oku AyNo
d.      AyAdı = Aylar (AyNo-1)  
e.      Yaz AyAdı
f.       Dur
Yukarıda b şıkkında dizi tanımlanmıştır. Gördüğünüz gibi dizi tanımlamak da bu kadar kolaydır. d şıkkında AyNo-1 yazılmıştır. Nedeni dizinin ilk elemanı 1 den değil 0 dan başlar.
http://www.banadersanlat.com/index.php/algoritmalar/4981-4-algoritmada-diziler.html

0 yorum:

Yorum Gönder

Makalemizi Okuduysanız Yorum yapabilirsiniz. Küfürlü Yorumlar Silinir Ve Kullanıcı Engellenir. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz
#RedHatzOpTurkey

Blogger tarafından desteklenmektedir.